iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Βαγγέλης Μπουρνούς:
Συνεχίζουμε τη ''μάχη''
για το φυσικό αέριο


Σύσκεψη για τη συμφωνία υλοποίησης του πρώτου τμήματος σχεδίου που αφορά στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφερειακή Ενότητα  Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της  ΕΔΑ Αττικής , με πρωτοβουλία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, σε συνέχεια των συζητήσεων, πρωτοβουλιών  και επαφών του Δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς για την έλευση του δικτύου Φυσικού Αερίου και στην πόλη μας.

Διαπιστώθηκε συναντίληψη και διάθεση κοινού σχεδίου, δράσεων και πρωτοβουλιών για την αναγκαιότητα επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Αττική  ως ολιστική  αντιμετώπιση και στόχο για το σύνολο της περιοχής.

Χαιρετίζουμε ως εξαιρετικά σημαντική για την πόλη μας και το σύνολο της περιοχής την  επι της αρχής απόφαση για την «υλοποίηση της Βασικής Υποδομής Δικτύου Διανομής για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, στα όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΕΔΑ Αττικής που εκδόθηκε σήμερα και επισημαίνει:

 «Στο πλαίσιο του άμεσου προγραμματισμού ενεργειών της ΕΔΑ Αττικής, αποφασίστηκε ότι θα αναλυθούν, σε πρώτο στάδιο, οι οικονομικές, τεχνικές, λειτουργικές και κοινωνικές παράμετροι. Εν συνεχεία, θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις κατασκευής της Βασικής Υποδομής Δικτύου Διανομής για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, στα όρια του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του Δικτύου Χαμηλής Πίεσης και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου των Τελικών Καταναλωτών της Ανατολικής Αττικής».

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου δήλωσε για το θέμα: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου έργου, το οποίο θα επηρεάσει θετικά τις ζωές όλων μας, το περιβάλλον, τον τόπο μας, με σχέδιο, προτάσεις και επιμονή».

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ενεργός συμμετοχή των συμπολιτών μας με τη μεγαλύτερη δυνατή συλλογή αιτήσεων ενδιαφέροντος στα σημεία που έχουν ανακοινωθεί , αλλά και ηλεκτρονικά, θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό  επιχείρημα του Δήμου μας, στη συνέχιση των συζητήσεων, μέχρι την επίτευξη του στόχου μας

πό την πλευρά της ΕΔΑ Αττικής, παρευρέθηκαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης, ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Χρ. Σκουλίδας, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Υποδομών κ. Ιωαν. Ντρούκας και ο Διευθυντής Σχεδιασμού Υποδομών και Προγραμματισμού κ. Ιερ. Κουφής.

Από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ανάπτυξης κ. Παύλος Μπατάλης, ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Τύπου κ. Χρήστος Τσεμπέρης και ο Τεχνικός Σύμβουλος Έργων του Δήμου κ. Κων/νος Κωτσόγιαννης.