iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

''Χαλάει''
ο καιρός
Τρίτη και Τετάρτη


Μεταβολή του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Τρίτης με βροχές και καταιγίδες να καταφτάνουν σχεδόν στο σύνολο της χώρας.

Τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν αρχικά τα βορειοδυτικά, θα επεκταθούν έως το βράδυ της Τρίτης στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στα δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη οπότε τα φαινόμενα να περιοριστούν κυρίως σε θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση την Τετάρτη. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, οπότε τα φαινόμενα να περιοριστούν κυρίως σε θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Στην Αττική την Τρίτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.