iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ο ''χάρτης'' του
φυσικού αερίου ξεκινά
από τη Ραφήνα


Την περιγραφή του έργου επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφερειακή Ενότητα της Ανατολικής Αττικής παρουσίασε η ΕΔΑ Αττικής σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, τονίζεται σε δελτίο Τύπου του δήμου.

Σκοπός του έργου είναι η σύνδεση, αρχικά, του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με το υφιστάμενο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της Αττικής. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Δικτύου Μέσης Πίεσης 19bar που θα ξεκινάει από το City Gate της Παλλήνης και θα καταλήγει στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου" σημειώνει σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΔΑ Αττικής για το έργο - ανάσα της σύνδεσης του Δήμου μας , ως βασικού κόμβου, και των υπολοίπων περιοχών της ανατολικής Αττικής με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση " μέσω του εν λόγω αγωγού θα καταστεί δυνατή σε πρώτο στάδιο η σύνδεση του Κέντρου της Ραφήνας, ενώ σε βάθος χρόνου θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αέριου η Χριστούπολη, τα Σπάτα, το Ντράφι, η Διώνη, η Αρτέμιδα, ο Νέος Βουτζάς και η Νέα Μάκρη".

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια, κενά περιεχομένου, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, προχωρούν στην προσπάθεια υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου - ανάσα για τον τόπο μας, αλλά και τους πολίτες της ανατολικής Αττικής, με επιμονή, συγκεκριμένο σχέδιο, σαφείς προτάσεις κι επιχειρήματα, μετατρέποντας την πόλη μας σε στρατηγικό ενεργειακό κόμβο με περιβαλλοντικά και οικονομικά αποτελέσματα θετικά για όλους μας. Συνεχίζουμε