iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Ραφήνα Οι επικίνδυνοι
φοίνικες για τους
πεζούς στο πεζοδρόμιο


Τη δεκαετία του 90' κάποιος στον δήμο Ραφήνας είχε τη ''φαεινή'' ιδέα να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο να φυτευτούν φοίνικες στο πεζοδρόμιο που συνδέει το Κόκκινο Λιμανάκι με τις παρυφές της πόλης.

Αν γνωρίζαμε το ονομά του - αλλά ειλικρινά δεν έχει απολύτως καμία σημασία πλέον - θα το αναφέραμε για μόνο έναν λόγο. Να το ρωτήσουμε αν το μετάνιωσε, αν αντιλήφθηκε έστω και ''κατόπιν εορτής'' πόσο ανούσιο αλλά πρωτίστως επικίνδυνο ήταν. Βέβαια την πρόταση αυτή ψήφισε θετικά το συμβούλιο που και αυτό έχει ευθύνη. Κάποιοι - ατυχώς - ήθελαν να κάνουν Μαιάμι την περιοχή.

Χρόνια ολόκληρα οι πεζοί αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα και να κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ειδικά τις βραδινές ώρες. Αλλά πέρα από τα αυτοκίνητα,αυτοί οι φοίνικες πετάνε τα μυτερά φύλα τους και μπορεί να τραυματιστεί κάποιος στο πρόσωπο ή στο σώμα. Αφήστε που οι περισσότεροι είναι ...καχεκτικοί και δεν μεγάλωσαν ποτέ. Δεν γνωρίζουμε γιατί καθώς δεν είμαστε γεωπόνοι.

Τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα, εκτός αν η υπηρεσία πρασίνου τους κουρεύει συχνά ή αν πιο τολμηρά ''ξηλωθούν'' με απόφαση της Δημοτικής Αρχής και αποδοθεί το πεζοδρόμιο στους πεζούς και δρομείς.

Η φωτό πρωινή όπου πατέρας με το παιδάκι του έχει περπατά στο οδόστρωμα γιατί δεν χωράει στο πεζοδρόμιο.

Κοιτάξτε πόσο έξω έχουν βγει στο δρόμο τα φύλλα!