iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Και οι καλλιτέχνες
στο επίδομα
των 800 ευρώ


Για το νέο πακέτο στήριξης των 3,5 δισ.€ που θα πέσει στην ενίσχυση της πληττόμενης οικονομίας μίλησε στο Open ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μάιο-Ιούνιο θα μπουν και οι επιστήμονες.  Αν όλα πάνε καλά θα βγει ΚΥΑ για τα νέα 800€ σε αυτοαπασχολούμενους κι άλλες μικρές επιχειρήσεις που δεν είχαν συμπεριληφθεί ακόμα και σήμερα. Εως την Μ. Τρίτη θα συμπεριληφθούν κι άλλες νομικές μορφές. Μουσικοί, καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, οι αυτοαπασχολούμενοι γενικώς θα μπουν στα 800 €».

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας «θα ενταχθούν κι αυτοί στα 800€. Θα μπουν μέσω ΕΡΓΑΝΗΣ θα βγει υπουργική απόφαση που τους καλύπτει». Για τον αντίκτυπο της κρίσης στην οικονομία επεσήμανε ότι βρισκόμαστε «σε αχαρτογράφητα ύδατα. Πάλι θα έχει εκδοχές. Αν δεν έχει βρεθεί φάρμακο η επιστροφή στην κανονικότητα αργεί. Ακόμα κι αν αρθεί η καραντίνα, δεν θα φοβάσαι να πας σε κλειστό χώρο; Θα πάμε σε δεύτερο κύμα τον Οκτώβριο; Αν τελειώσει τον Μάιο θα είναι ελεγχόμενη η ύφεση. Θα δώσουμε χρήμα, θα μοιράσουμε πολύ χρήμα. Θα δώσουμε με χαμηλό επιτόκιο δάνεια. Οταν θα αρθούν τα μέτρα πρέπει να του δώσουμε λεφτά του κόσμου, αλλιώς δεν θα κινηθεί η οικονομία. Προετοιμαζόμαστε για σοκ ρευστότητας».