iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Σκέψεις ελπίδας
από τον
Σάββα Ιωαννίδη


Με ένα αισιόδοξο μήνυμα στο fb ο Σάββας Ιωαννίδης υποδέχεται το Πάσχα.

Φέτος το Πάσχα οι ευχές για υγεία είναι πιο επίκαιρες απο ποτέ. Πολλοί εστιάζουν στο κακό που μας βρήκε, ελάχιστοι εστιάζουν ομως στα καλά που μας ήρθαν. Ως έμπορος και επιχειρηματίας θα μπορούσα να ξοδέψω ώρες κλαίγοντας για τα δεινά που με βρήκαν και σε αυτά που θα βρω μπροστά μου.
Όμως για μια στιγμή..
Είμαι υγιής όπως και η οικογένειά μου. Μάλιστα πολύ πρόσφατα η γυναίκα μου, μου χάρισε και μια πανέμορφη κόρη.
Οι γονείς μου δεν ήταν εκεί όταν η 5η εγγονή τους ήρθε στο κόσμο.
Ναι αλλά οι γονείς μου όπως και τα πεθερικά μου είναι υγιείς και πολύ σύντομα θα την δουν απο κοντά και θα την χαρούν όσο αυτοί θέλουν.
Οι ώρες εργασίας μου είναι πλέον ελάχιστες..
Ναι αλλά αυτό μου δινει την δυνατότητα να οργανώσω την δουλειά μου και την ζωή μου καλύτερα...
Δεν έχει τίποτα η τηλεόραση και δεν περνάει η ώρα..
ΕΥΤΥΧΏΣ με μεγάλα γράμμα.. υπό άλλες συνθήκες θα βλέπαμε τον μεγάλο αδελφό σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό..
Ευκαιρία να διαβάσουμε βιβλία. Προσωπικά τελείωσα δύο πάνω στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος και κοντεύω ακόμα ένα πάνω στο εμπόριο .. Ολα Εξαιρετικά βιβλία και οι γνώσεις που αποκομίζω εκπληκτικές. Για όσους δεν θέλουν βιβλία, υπάρχουν πάλι σε γνωστό τηλεοπτικό / ραδιοφωνικό σταθμό ιστορικές εκπομπές και γνωρίζουμε την Ελλάδα μας. Το πώς χτίστηκε η Ακρόπολη, ποιος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς πολλοί απο εμάς γνωρίζουν μόνο το αεροδρόμιο ή πάλι για την μαύρη περίοδο του εμφυλίου. Ίσως καταλάβουν τότε και πολλα πράγματα για την σημερινή Ελλάδα.
Το μένουμε σπίτι μπορεί να μας στέρησε την εξωτερική μας ομορφιά αλλά μας δίνει την δυνατότητα να καλλιεργήσουμε την εσωτερική μας. Και ίσως τότε αλλάξουμε την στάση μας για πολλα πράγματα στην ζωή.
Δεν μπορώ να πάω στα αγαπημένα μου μπαράκια με τους φίλους μου και να φάω σε ένα καλο εστιατόριο με την γυναίκα μου.
Μπορώ όμως να μείνω σπίτι, να ανακαλύψω με την γυναίκα μου νέες συνταγές μαγειρικής, να πειραματιστούμε και Εάν δεν τα καταφέρουμε να ανοίξουμε ενα μπουκάλι κρασί και να γελάσουμε με την αποτυχία μας.. Θα έχουμε μάθει ομως τόσα πολλά άλλα..
Οι ώρες που περνάμε πλέον μέσα στο σπίτι μας μπορούν να γίνουν δημιουργικές, αρκεί εμείς πραγματικά να το θέλουμε.
Αυτές τις ημέρες βλέπω δεκάδες άτομα πάνω σε ένα ποδήλατο. Ανακαλύψαμε έναν καινούργιο τρόπο επικοινωνίας και κυκλοφορίας. Τόσα χρόνια ήταν μπροστά στα μάτια μας και δεν του δίναμε ποτέ σημασία.. τώρα αποκτά επιτέλους και αυτό την αξία του.
Το καλό είναι παντού μπροστά μας.. Ας εστιάσουμε επιτέλους σε αυτό.
Το Πάσχα του 2020 εγώ θα το θυμάμαι ως το Πάσχα που ήρθε η δεύτερη κόρη μου και όχι σαν το Πάσχα της καραντίνας και της μιζέριας.
Εσύ τελικά που θα εστιάσεις..?

Χρόνια πολλά
Καλό Πάσχα σε όλους.

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ είναι ιδιοκτήτης των καταστημάτων καλλυντικών La Beaute στη Ραφήνα και την Αρτέμιδα και Β' αντιπρόεδρος ΣΕΒΕΑ