iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

''Ζαριά'' λογικής το
Πάσχα για να
βγούμε στις 4 Μαίου!


Η αντίστροφη μέτρηση για την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία (αρχικά μόνο αυτό) έχει ξεκινήσει.

Δεν μπορεί να το πει ανοικτά - ακόμη - με ημερομηνία η κυβέρνηση, αλλά οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί τη Δευτέρα 4 Μάιου, σύμφωνα με πληροφορίες. Βέβαια με την προυπόθεση ότι αυτό το καθοριστικό Πασχαλινό τριήμερο (Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα) θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα κυκλοφορίας και δεν θα γίνει καμιά ''χοντρή ζημιά''.

Τα σημάδια από ασφυκτικά γεμάτες λαικές αγορές, τις ατέλειωτες ουρές στα σούπερ μάρκετ και τον συνωστισμό για παραλαβή αρνιών στα ΚΤΕΛ είναι ανησυχητικές, αλλά ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει το κακό.

Έτσι λοιπόν καλώς εχόντων των πραγμάτων την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός προστασίας του Πολίτη θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα και την τελευταία εβδομάδα επέκτασης των μέτρων κυκλοφορίας με τους 6 κωδικούς μετακίνησης έως και την Κυριακή 3 Μαίου. Και αυτό για να αποφευχθεί η μαζική έξοδος της Πρωτομαγιάς (που είναι τριήμερο καθαρό) στην Περιφέρεια και τα νησιά. Το πιο πιθανό είναι να είναι και πάλι ''φρούριο'' τα διόδια και οι κεντρικές λεωφόροι προς τα παραθεριστικά θέρετρα της Αττικής. Έτσι θα έχει ελαχιστοποιηθεί ξαφνική διασπορά του ιού και η χώρα θα αρχίσει να μπαίνει σταδιακά από τη Δευτέρα 4 Μαίου σε μια μορφή κανονικής ζωής. 

Στη συνέχεια - αν όχι την ίδια ημέρα στις 4 Μαίου - πάντως σίγουρα στις 11 Μαίου, θα ανοίξουν κομμωτήρια και κουρεία με κανόνες ασφαλείας. Και στη συνέχεια τα εμπορικά καταστήματα. Τελευταία κίνηση θα είναι το άνοιγμα σε εστιατόρια και καφετέριες.

''Γρίφος'' τι θα γίνει με τα σχολεία. Στις 11 ή 18 Μαίου συγκλίνουν οι εκτιμήσεις, αλλά κρατάμε μια σοβαρή επιφύλαξη.