iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Προς μηδενισμό
των κρουσμάτων
του ιού η Ελλάδα


Άλλο ένα βήμα έκανε η Ελλάδα για να πιάσει τον ιδανικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να μηδενίσει τα κρούσματα από τον κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες.

Τα 11 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Ε.Ο.Δ.Υ. είναι μαζί με την Κύπρο που είχε τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων η δεύτερη καλύτερη επίδοση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τα 4 κρούσματα που είχαμε στη Μάλτα μέσα σε ένα 24ωρο. Ακόμα και η Βουλγαρία που συνήθως βρίσκονταν στην τελευταία θέση τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε αύξηση των κρουσμάτων και δήλωσε 32 νέα κρούσματα.

 

Στην πρώτη θέση πέρασε με διαφορά η Μεγάλη Βρετανία επιβεβαιώνοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις των τελευταίων εβδομάδων. Η Μεγάλη Βρετανία δήλωσε 5.525 νέα κρούσματα ενώ η δυσάρεστη έκπληξη είναι η Ρωσία που πέρασε στην δεύτερη θέση με 4.785 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών σημειώνοντας ημερήσια αύξηση κοντά στο 20%. Την τριάδα συμπληρώνει η Ιταλία με 3.491 νέα κρούσματα και ακολουθεί η Γερμανία με 1.475. Δυσάρεστη έκπληξη και από την Ολλανδία που με 1.140 κρούσματα βρίσκεται στην πρώτη 6αδα. Θετικό είναι πως η Ισπανία έπεσε στα 887 κρούσματα και στην 8η θέση πίσω από το Βέλγιο που κατέγραψα 1.045 νέα κρούσματα.