iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Washington Post:
Η Ελλάδα τα
κατάφερε με τον ιό


Άλλο ένα εγκωμιαστικό άρθρο για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού φιλοξενεί σήμερα ο διεθνής Τύπος.

Σε εκτενές δημοσίευμα, η Washington Post αναλύει την επιτυχημένη τακτική που ακολούθησε η χώρα μας στη μάχη κατά της πανδημίας, κάνοντας ειδική αναφορά στα μέτρα που ελήφθησαν από πολύ νωρίς και στη συμβολή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Επίσης το δημοσίευμα αναφέρεται στις οικονομικές προκλήσεις που εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι κατάφερε μέχρι στιγμής να αποφύγει το τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές που βίωσαν άλλες χώρες.

«Η Ελλάδα έχει έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη, ένα σύστημα υγείας αποδυναμωμένο από μια δεκαετία λιτότητας και μακρύ ιστορικό ανυπακοής στις κρατικές εντολές. Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν στην υφήλιο, υπήρχε ανησυχία στην Αθήνα ότι αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν συνδυαστικά να οδηγήσουν σε μια μνημειώδη ανθρώπινη τραγωδία. Ωστόσο, προς έκπληξη πολλών εδώ, η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει αποφύγει αυτό το σκοτεινό σενάριο, και αποτελεί πλέον παράδειγμα για το πώς ακόμα και μια ευάλωτη χώρα μπορεί να περιορίσει τον ιό, εάν δράσει γρήγορα και πείσει τον κόσμο να λάβει σοβαρά την απειλή», αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.