iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Νίκος Καντερές:
Ο Μάιος θα κάνει
''ποδαρικό'' με βροχές


Η ψυχρή εισβολή που είχαμε μεσοβδόμαδα ήταν η τελευταία για τον Απρίλιο και δεν θα έχουμε άλλη έως το τέλος του μήνα τονίζει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Ο υδράργυρος κατρακύλησε έως 18 βαθμούς συγκριτικά με τις τιμές που είχαμε το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα.Στις Σέρρες από τους 29 έπεσε στους 11, στο ακριτικό και ηρωικό Ορμένιο Εβρου από 28 στους 11,στη Λαμία από τους 27 στους 13. στην Αθήνα από τους 26 στους 14 και στη Θεσσαλονίκη από τους 22 στους 12 βαθμούς.Επιπλέον ενισχύθηκαν οι άνεμοι στα 8 μποφόρ για 72 ώρες σε περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου.Βροχές έπεσαν στα πεδινά και χιόνισε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με αρκετή ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να φθάνει τους 18 και 21 βαθμούς.Το Σάββατο και τη Κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος με μικρή άνοδο του υδραργύρου και εξασθένηση του ανέμου. Τη Δευτέρα,Τρίτη και Τετάρτη θα διατηρηθεί η καλοκαιρία με τοπικές συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας και με ανέμους έντασης 3 έως 5 μποφόρ.Την Πέμπτη θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά καθώς θα πλησιάσει βαρομετρικό χαμηλό από τη Βόρεια Αφρική.

Την Πρωτομαγιά οι συννεφιές θα πυκνώσουν και θα φέρουν τις πρώτες βροχές.Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται επιδείνωση με αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες,ενώ θα έχουμε μάλλον και λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει και άνεμοι θα ενισχυθούν. Ποδαρικό με βροχές κάνει ο Μάιος,αλλά περισσότερα για αυτό το μήνα σε σχέση με τον κορωνοϊό την Παρασκευή...