iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Εκνευρισμός στην Εκκλησία
για την εν κινήσει
συναυλία της Πρωτοψάλτη


Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται οι τελικές εισηγήσεις για την άρση των μέτρων αναμεσά τους και το άνοιγμα των εκκλησιών.

Προς αυτό, επιστολή απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ, προς την κυβέρνηση, με την οποία ζητά το άνοιγμα των ναών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις. Οι ιεράρχες, πάντως, φέρονται να είναι πολύ ενοχλημένοι από την κινούμενη συναυλία που έγινε το Σάββατο από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου συναθροίστηκαν αρκετοί για να την παρακολουθήσουν. Αυτό συνέβη, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, ενώ λίγες ημέρες πριν, δεν είχε γίνει δεκτή η περιφορά του Επιταφίου.

Το Σάββατο 26 Μαίου θα εορτασθεί η Αναστάσιμη Παννυχίδα του Πάσχα και αυτή η ημερομηνία θεωρείται κλειδί για το ''ξεκλείδωμα'' των Εκκλησιών. Όπως και νάχει η προσαρμογή της λειτουργίας των Εκκλησιών στη νέα πραγματικότητα θα συνοδευθεί από την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.