iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Την Τετάρτη η
ανακοίνωση για το
άνοιγμα των σχολείων


Το σταδιακό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών εισηγήθηκε στην κυβέρνηση η επιστημονική επιτροπή υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ υπήρξαν και κάποιες διαφωνίες ειδικών.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις 11 Μαΐου και σταδιακά σε δόσεις ξεκινώντας από την Γ΄ Λυκείου, στις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου, τα γυμνάσια και τα δημοτικά, και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου και να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου μαζί με τα ειδικά μαθήματα περιλαμβάνονται στο σχέδιο που εκπονεί το υπουργείο Παιδείας σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας και θα ισχύσει υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας θα εξακολουθήσει να είναι φθίνουσα και πάντοτε σε συνδυασμό με την γενικότερη άρση των περιοριστικών μέτρων που επίσης θα γίνει σε πολλά στάδια.

Τις ανακοινώσεις θα κάνουν την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με την υπουργό Παιδεία Νίκη Κεραμέως. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ας περιμένουμε έως αύριο για τις επίσημες ανακοινώσεις όμως...