iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Δυο νεκροί σε
βεντέτα στην Κρήτη
για ένα χωράφι


Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στα Ανώγεια στην Κρήτη μετά από φονική συμπλοκή.

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι Κίτρος,  σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη 62 ετών, και στη συνέχεια ο Μανώλης Καλομοίρης, γιός του Λευτέρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και διέφυγε. 'Ενας 30χρονος Ανωγειανός που μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δύο άνδρες τραυματίστηκε.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς μέλη και απο τις δυο οικογένειες των νεκρών βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση απειλώντας οι μεν τους δε με αντίποινα, τη στιγμή που ο δήμαρχος Ανωγείων προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση, κάνοντας έκκληση να πρυτανεύσει η λογική.
Οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, του ενός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και του άλλου στο Ρέθυμνο, για να μην συναντιούνται οι συγγενείς και συνεχίσουν τη βεντέτα.
Επιπλέον, φυγαδεύτηκαν οι οικογένειες και των δύο θυμάτων.

Τα όπλα  βγήκαν στην τοποθεσία Περαχώρι, στα Ανώγεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες αρχικά λογομάχησαν για διαφορά που είχαν σχετικά με ένα χωράφι, ενώ βρίσκονταν στην πλατεία του Περαχωρίου.
Στη συνέχεια ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης τράβηξε όπλο, με αποτέλεσμα ο 62χρονος να πέσει νεκρός.
Βρέθηκαν οκτώ κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα.
Στο σημείο έφθασε ο Μανώλης Καλομοίρης γιος του 62χρονου, που ενημερώθηκε από συγχωριανούς για το περιστατικό και τραυμάτισε με όπλο, θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη.