iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ξανανοίγει
η υπόθεση
της Marfin


Ανοίγει ξανά η υπόθεση της τραγωδίας της Marfin δέκα χρόνια μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων από εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει δώσει εντολή προ καιρού σε «αφοσιωμένους αξιωματικούς» να ψάξουν ξανά την υπόθεση, να εξεταστούν εκ νέου στοιχεία, βίντεο, φωτογραφίες, να εντοπίσουν τυχόν κενά και παραλείψεις κατά την έρευνα, προκειμένου να πάρει ξανά τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Συμμετέχει μάλιστα και ο ίδιος ενεργά στην υπόθεση που εξακολουθεί να συνταράσσει την κοινή γνώμη.

Τα συγκλονιστικά γεγονότα στη Marfin εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 14:00 της 5ης Μαΐου του '10, επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, σε πορεία κατά του πρώτου μνημονίου.

Την ώρα που ένα τμήμα της πορείας περνούσε μπροστά από τη Marfin, επί τον αριθμό 23 της Σταδίου, μια οργανωμένη ομάδα αγνώστων επιτέθηκε αρχικά σε ένα βιβλιοπωλείο -απέναντι- ενώ στη συνέχεια στράφηκε στην τράπεζα. Σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών επρόκειτο για τρία άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ξεκίνησαν να σπάνε το τζάμι της πρόσοψης της Marfin. Δευτερόλεπτα αργότερα οι ίδιοι δράστες έριξαν εύφλεκτο υλικό από την τρύπα στο τζάμι καθώς και βόμβες μολότοφ όπου κάηκαν τρεις εργαζόμενοι η μία έγκυος.