iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Συνεχίζονται τα
αυτοσχέδια βραδινά
πάρτι και στην Αθήνα


Μπορεί η Ελλάδα να έχει περάσει στην πρώτη φάση της άρσης των μέτρων από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά περιστατικά στα οποία υπήρξε μεγάλος συνωστισμός ατόμων το πρώτο 48ωρο έχουν θορυβήσει τις αρχές.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στον Βόλο όπου πελάτες συνωστίστηκαν έξω από μαγαζί για take away κοκτέιλ. Οι εικόνες αυτές έκαναν τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, να αντιδρά έντονα και να προειδοποιεί κατά την χθεσινή ενημέρωση των ΜΜΕ, για πρόστιμα.
Οι εικόνες συνωστισμού συνεχίστηκαν και στην παραλιακή, στον Φλοίσβο από την πρώτη ημέρα της άρσης των μέτρων. Δεκάδες κόσμου βρέθηκαν τόσο το βράδυ της Δευτέρας, όσο και της Τρίτης στην μαρίνα, για να περπατήσουν δίπλα στη θάλασσα, να κάνουν ποδήλατο ή να ασκηθούν, όπως συνέβη και το απόγευμα της Δευτέρας, την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων. Στον πεζόδρομο μικρές παρέες περπατούσαν και συζητούσαν, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός. Ουρές σχηματίστηκαν, ωστόσο, έξω από καταστήματα take away. Κάποιοι περίμεναν να αγοράσουν παγωτό και άλλοι ποτό.
Χθες το βράδυ στην Αγία Παρασκευή η κατάσταση ξέφυγε σε κεντρική πλατεία της περιοχής όπου βρίσκονται καφέ και εστιατόρια. Πάνω από 300 άτομα πήραν τις μπύρες στο χέρι και έστησαν το δικό τους πάρτι στην πλατεία και τις δύο ημέρες, αλλά χθες υπήρξε και παρέμβαση της αστυνομίας. Ακολούθησαν επεισόδια, καθώς οι παρευρισκόμενοι πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με μπύρες που κρατούσαν, προς στους αστυνομικούς, χωρίς να έχει αναφερθεί πάντως κάποια προσαγωγή.

Γνωστό μπαρ στην Κηφισιά σέρβιρε χθες το βράδυ take away κοκτέιλς προκαλώντας συγχρωτισμό, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Βόλου. Το εν λόγω κατάστημα ήταν το μοναδικό σε μια περιοχή που βρίθει από παρόμοιες επιχειρήσεις, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες συμμορφώθηκαν στις οδηγίες της κυβέρνησης και δεν άνοιξαν τα μαγαζιά τους για take away σερβίρισμα αλκοολούχων ποτών.
Οι υπεύθυνοι λοιπόν του εν λόγω μπαρ επικοινώνησαν την υπηρεσία take away ποτά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα να προκληθεί συγχρωτισμός καθώς δημιουργήθηκε ουρά, ενώ όσοι παραλάμβαναν την παραγγελία τους (κοκτέιλς σε πλαστικό ποτήρι) κάθονταν στον περιβάλλοντα χώρο για να τα απολαύσουν.