iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Διαδικτυακή ''μονομαχία''
Μπουρνούς - Τσεμπέρη
για τις σχολικές κάμερες


Διαδικτυακή ''μονομαχία'' του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς με τον αντιδήμαρχο επικοινωνίας Χρήστο Τσεμπέρη για τα ηλεκτρινικά μαθήματα στα σχολεία.

Σε ευπρεπείς και ήπιους τόνους με εκατέρωθεν επιχειρήματα οι κύριοι Μπουρνούς και Τσεμπέρης ανέπτυξαν τις θέσεις τους επί του ζητήματος με δημοκρατικό διάλογο. Όλα άρχισαν με ανάρτηση του κ. Τσεμπέρη στο fb όπου έγραψε ''Τάξεις Big Brother φαντασιώνονται τώρα στην αριστεία τους. Ε, απλά και καθαρά ''όχι''!

Η απάντηση ήρθε από τον κ. Μπουρνούς ''Εγώ πάλι στο ''ναι''. Η απομακρυσμένη εκπαίδευση και η παρακολούθηση από βίντεο μαθημάτων είναι παράδοση σε προηγμένες χώρες εδώ και 30 χρόνια στην μέση και ανωτέρα/ανώτατη εκπαίδευση. Λάθος αίτιο χρησιμοποιείται τώρα αλλά ως κατεύθυνση είναι η μετάβαση σε άλλα εποχή. Οι μύθοι πέφτουν αργά αλλά πέφτουν. Νομοτελειακά..."

Και η ανταπάντηση του κ. Τσεμπέρη ''Η παράδοση ενός μαθήματος απο έναν καθηγητη, δεν είναι το σύνολο ενός μαθήματος σε μια τάξη. Η βινετεοσκόπηση του συνόλου ενός μαθήματος 45'σε μια τάξη με διαφορετικούς χαρακτήρες, επίπεδα κλπ, είναι τελείως άλλο πράγμα. Αλλά αυτά δεν λύνονται δικτυακά. Θα έπρεπε να είναι προιόν αναλυτικής μελέτης για το πώς και πότε με το σύνολο της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας, δεν ειναι αντικείμενο μιας ξαφνικής εκεί και ως έτυχε τροπολογίας.... με το έτσι θέλω, λιγα 24ωρα πριν ανοίξουν τα σχολειά μας. Αποψή μου, φυσικά και γι αυτή ελέγχομαι''.