iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Δίκη Τοπαλούδη
Εισαγγελέας στον πατέρα:
''Μεγαλώσατε ένα τέρας''


Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής αλλά και της υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έχει μπει στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Είχε προηγηθεί χθες η αγόρευση – καταπέλτης για τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης από την εισαγγελέα της έδρας κυρία Αριστοτέλειας Δόγκα.
Ζητώντας από το δικαστήριο να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, ο 23χρονους Ροδίτης και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που προέβαλλαν και οι δυο στις απολογίες τους. Η εισαγγελέας εμφανώς συγκινημένη όταν ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη της πρόσφερε τριαντάφυλλα με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε πως η αδικοχαμένη φοιτήτρια ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή, ως άμωμος αμνός.

Επί της ουσίας η εισαγγελέας περιέγραψε ένα ραντεβού - παγίδα που σχεδίασαν, όπως είπε, οι δυο κατηγορούμενοι ώστε να μπορέσουν να οδηγήσουν την άτυχη φοιτήτρια στο εξοχικό σπίτι της Λίνδου και εκεί από κοινού να την βιάσουν, να την κακοποιήσουν άγρια και εν συνεχεία να την πετάξουν ζωντανή στον βραχώδη όρμο «Φώκια» της Ρόδου, ώστε να εξαφανίσουν κάθε ίχνος της. Η εισαγγελική λειτουργός μίλησε για σχέδιο των δυο κατηγορουμένων, αναφέροντας πως ο 21χρονος αλβανικής καταγωγής ήταν εκείνος που λειτουργούσε ως «δόλωμα» λόγω του παρουσιαστικού του και πήγαινε ευάλωτες κοπέλες «ως λάφυρα» στον ευκατάστατο Ροδίτη συγκατηγορούμενό του.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας άφησε αιχμές για προσπάθειες να «κουκουλωθεί» η υπόθεση, όταν ακόμη οι έρευνες βρίσκονταν στα χέρια του λιμενικού Θ. Ζόβα, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους γονείς αλλά και την γιαγιά του 23χρονου Ροδίτη, η οποία κατοικεί κάτω από το διαμέρισμα όπου έλαβαν χώρα, κατά το κατηγορητήριο, ο βιασμός και η άγρια κακοποίηση της κοπέλας.
«Μεγαλώσατε ένα παιδί τέρας» είπε μάλιστα στον πατέρα του 23χρονου Ροδίτη και τόνισε πως θα ζητήσει περαιτέρω έρευνα καθώς θεωρεί, όπως είπε, πως τόσο ο πατέρας όσο και η γιαγιά «γνώριζαν». Αναφέρθηκε ειδικά στην εξαφάνιση ενός στρώματος από το σπίτι - «σε αυτό μαρτύρησε επί ώρες η Ελένη» είπε – αλλά και σε προσπάθεια του πατέρα να πείσει ιδιώτη ψυχίατρο να εκδώσει γνωμάτευση ότι ο γιος του είναι ψυχωτικός ώστε να έχει το ακαταλόγιστο.

«Και νεκρή θα την βίαζαν»

«Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν και νεκρή θα την βίαζαν» είπε η εισαγγελέας και επισήμανε: «Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν…». Όπως ανέφερε η εισαγγελέας η άρνηση και η σθεναρή αντίσταση της κοπέλας, πυροδοτούσε το θυμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι «σκέφθηκαν ότι η Ελένη αν ζήσει θα τους καταδώσει και έτσι αποφάσισαν να τελειώσουν μαζί της». Τέλος, η εισαγγελέας τόνισε ότι αποφάσισαν να πετάξουν την Ελένη Τοπαλούδη στη θάλασσα και ενώ εκείνη είχε προλάβει να ψελλίσει «ο πατέρας μου θα σας βρει».