iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Νέα ''έκρηξη''
κρουσμάτων του ιού στη
Νέα Σμύρνη Λάρισας


Σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης τέθηκε η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε σύνολο 637 δειγμάτων που ελήφθησαν από την Πολιτική Προστασία.

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης συνεχίστηκε η εφαρμογή του Σχεδίου Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14" στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό , τον Καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.