iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Δίκη Τοπαλούδη
Ένοχοι οι δύο
κατηγορούμενοι


Ομοφώνως ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό από κοινού κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στη δίκη Τοπαλούδη.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Πλέον, η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών για τους δύο κατηγορουμένους για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από μέλη του ακροατηρίου.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει τη ενοχή των δύο κατηγορουμένων της υπόθεσης, του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του.

Οι δύο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου
την ώρα που εισερχόταν στη δικαστική αίθουσα.

 

Η εισαγγελέας πρότεινε στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, την ποινή των ισοβίων στους δύο κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.
Το δικαστήριο, απέρριψε ομόφωνα  τα αιτήματα των κατηγορουμένων για τη χορήγηση ελαφρυντικών ανοίγοντας το δρόμο στην εισαγγελέα να προτείνει τις ανώτερες ποινές που προβλέπονται. Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης δηλαδή το ανώτερο τα 15 έτη.
φωτο ΑΠΕ