iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Το μήνυμα του
Α. Βασιλόπουλου
για τις πανελλαδικές


Το μήνυμα του αντιδημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ανδρέα Βασιλόπουλου για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αγαπητά μου παιδιά, μετά από μια μακρά περίοδο πίεσης σε λίγο ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα περάσετε από τη σχολική ζωή σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, όπου εσείς θα χαράζετε τη δική σας προσωπική πορεία, διότι κανενός το ποιόν δεν κρίνεται μέσα από μια εξέταση.

Μαζί με τις ευχές μου για καλή επιτυχία, καταλαβαίνοντας πλήρως την αγωνία σας, σας γράφω μερικά mini tips. Διαβάστε αργά και σχολαστικά την κάθε εκφώνηση για να βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε πλήρως τα ζητούμενα. Απαντήστε πρώτα τα ερωτήματα που γνωρίζετε καλά και μετά επανέρχεστε σε εκείνα που γνωρίζετε λιγότερο. Φροντίστε να γράφετε καθαρά και ευανάγνωστα, δίνοντας μία καλή εικόνα στο γραπτό σας. Αφήστε μερικές γραμμές μεταξύ των απαντήσεων για να μπορείτε αργότερα να επανέλθετε με συμπληρώσεις. Προσπαθήστε να απαντήσετε ακόμα και τα θέματα που δεν γνωρίζετε, γράφοντας αυτό που διαισθάνεστε σωστότερο. Αξιοποιείστε όλο το χρόνο που σας δίνεται και επικεντρωθείτε στο δικό σας γραπτό, αποφεύγοντας οποιεσδήποτε σκέψεις δημιουργούν αντιπερισπασμό.

Τέλος, η εμπειρία μας δείχνει ότι οι επιδόσεις σας θα αυξηθούν εάν είστε ήρεμοι, ξεκούραστοι και με καλή διάθεση. Οπότε, «don’t worry, be happy» και όλα θα πάνε καλύτερα.