iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Φραγκίσκος Σαργολόγος:
''Η ψυχραιμία
νικάει τον φόβο''


Σε Δελτίο Τύπου ο Φραγκίσκος Σαργολόγος του ιατρικού Ομίλου Therasys μετά το κρούσμα κορωνοιού στη Ραφηνα επισημαίνει.

Σε συνέχεια της άμεσης ενημέρωσης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, σχετικά με την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, θα ήθελα να μοιραστώ με όλους τους συντοπίτες πως αυτή τη στιγμή χρειάζεται να επιδείξουμε ψυχραιμία και να τηρήσουμε όσα προβλέπονται για τους ανθρώπους που αγαπάμε και εν γένει, όλους τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή. Καθότι ίσως υπήρξε μεγάλη ανησυχία (το τηλέφωνό μου δέχτηκε πάρα πολλές κλήσεις) θα ήθελα να παραθέσω και στατιστικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ που δείχνουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη του να ενημερωθεί ο καθένας μας, καθώς αυτή τη στιγμή γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Είναι ένα κρούσμα και θεωρώ ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλα. Το θέμα είναι να τηρούμε υπεύθυνη στάση, δίχως πανικό. 

Μένουμε στον τόπο μας, Πικέρμι, Ραφήνα, ασφαλείς, τηρώντας και εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας, δείχνοντας υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Έχουμε αποδείξει όλες τις φορές, πως η ψυχραιμία κατακερματίζει οποιοδήποτε φόβο! Άλλωστε όλο το επιτελείο του Δήμου-Αρμόδιες Υπηρεσίες μαζί με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, φροντίζουν να ενημερώνουν άμεσα και υπεύθυνα για τις τελευταίες εξελίξεις. 

Πολλοί μου εκφράζουν την ανησυχία τους για τα παιδιά τους, βέβαια όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα του ΕΟΔΥ, ούτε ένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί στις ηλικίες 0-17 ετών και επιπρόσθετα ούτε ένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί στις ηλικίες 18-39 ετών για τις γυναίκες ασθενών με COVID-19.

Τα παραπάνω δεν ακυρώνουν φυσικά την προσοχή που οφείλουμε να δείξουμε στα μέτρα ατομικής και γενικής προστασίας, αλλά φαίνεται πως η ανησυχία και ο πανικός δημιουργούν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε είναι πως ο SARS-CoV-2, o κορωνοϊός που ακούμε όλοι καθημερινά, προκαλεί την ασθένεια COVID-19. Αυτό σημαίνει πως κάποιος που «έχει» τον  κορωνοϊό, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα νοσήσει βαριά από COVID-19 ή θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ! Πολλοί αυτό δεν το γνωρίζουν!