iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Κορινθία Τρίτη
ημέρα ''μάχης'' με
τη μεγάλη πυρκαγιά


Καλύτερη είναι η εικόνα σήμερα στο μέτωπο της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας.

Η φωτιά συνέχιζε να καίει στις περιοχές Κεχριές, Γαλατάκι και Ξυλοκέριζα τα ξημερώματα της Παρασκευής, αλλά είναι σε ύφεση, μετά από δύο 24ωρα μεγάλης μάχης των πυροσβεστών. Η μείωση της έντασης των ανέμων από το απόγευμα της Πέμπτης βοήθησε σημαντικά στο να μην μετακινηθεί περαιτέρω η φωτιά (δεν υπήρχαν διάσπαρτες εστίες τη νύχτα), που ακόμη ωστόσο δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα.
Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα ξεκίνησαν να συνδράμουν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 3 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα με την Πυροσβεστική να περιμένει να γίνουν οι πρώτες ρίψεις προκειμένου να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα της πορείας της πυρκαγιάς. Επίσης, αναμένεται να γίνει και η καταμέτρηση των ζημιών, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου, η φωτιά έφτασε μέσα σε σπίτια, ενώ την πρώτη ημέρα, κάηκε και όχημα της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι η ανατολική Κορινθία κηρύχθηκε χθες σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους άνδρες της πυροσβεστικής να κάνουν τεράστια προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά.