iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Να τηρηθούν τα
μέτρα στις Εκκλησίες
ζητεί η Ιερά Σύνοδος


Εγκύκλιο έστειλε η Ιερά Σύνοδος, η οποία υπενθυμίζει σε όλους τους κληρικούς και τους μοναχούς τα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας και την ακριβή τήρησης τους λόγω κορωνοϊού, με αφορμή και τις γιορτές στις 6 Αυγούστου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και τη γιορτή της Παναγίας το 15Αυγουστο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, τονίζεται όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας.

Σημειώνεται ότι οι ενέργειες αυτές της Ιεράς Συνόδου έρχονται στον απόηχο του σάλου που προκάλεσε η απόφαση ενός ιερέα να διακόψει τη λειτουργία σε έναν ναό της Εορδαίας, προκειμένου να επιπλήξει μια πιστή επειδή φορούσε μάσκα.
Υπενθυμίζεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (9 Ιουλίου) παρατάθηκε έως τις 21/8/2020 η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών και δογμάτων.