iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

''Μαχαιριά'' στη Δημοκρατία
το ''λουκέτο'' στο
Κυριακάτικο ''Εθνος''


Ο Πάνος Μαραγκός που ανέκαθεν «έντυνε» το Εθνος με τα σκίτσα του, σχολιάζοντας με τα εύστοχα δημιουργήματά του την επικαιρότητα, στο τελευταίο του σκίτσο για το Εθνος της Κυριακής, το οποίο αναστέλλει πλέον την κυκλοφορία του, αποχαιρετά το ιστορικό έντυπο με την ελπίδα να είναι η τελευταία «φωνή» που σιγεί κι εκφράζει την πεποίθηση ότι η Δημοκρατία αντέχει, ακόμη και με ένα «στόμα» λιγότερο...

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πάνος Μαραγκός έγραψε χαρακτηριστικά: «Μια φωνή σίγησε. Τελευταία έντυπη έκδοση του «ΕΘΝΟΥΣ» σήμερα στα περίπτερα και τελευταίο δικό μου σκίτσο. Μια συναρπαστική εμπειρία σχεδόν 40 χρόνων ολοκληρώνεται. Ήταν Σεπτέμβρης του 1981, όταν με την καθοδήγηση του αείμνηστου Αλέκου Φιλιππόπουλου εμπλακήκαμε στην επανέκδοση του μεταδικτατορικού «ΕΘΝΟΥΣ» των μεγάλων επιτυχιών. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την ελευθερία που μου εξασφάλισαν στο έργο μου. Κρατάω πολύτιμη «προίκα» την συμπόρευση με αρκετούς σημαντικούς και έντιμους ανθρώπους καθώς και τις δυνατές φιλίες. Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!»

Ταυτόχρονα, στο τελευταίο φύλλο, ο εκδότης - διευθυντής του ΕΘΝΟΥΣ Τραϊανός Χατζηδημητρίου υπογράφει το παρακάτω άρθρο: «Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες, Το «Εθνος της Κυριακής», όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, αναστέλλει δυστυχώς την κυκλοφορία του. Το ανά χείρας είναι το αποχαιρετιστήριο φύλλο. Θα µας βρίσκετε πλέον στο ∆ιαδίκτυο, στο ethnos.gr, σύντοµα στο οικονοµικοπολιτικό σάιτ imerisia.gr και µελλοντικά και σε άλλα σάιτ. Οι δηµοσιογράφοι του «Εθνους» προσπάθησαν µε επαγγελµατισµό και πίστη στις αξίες της δηµοσιογραφίας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ευχαριστούµε όλους σας θερµά που µας τιµήσατε µε την προτίµησή σας στο περίπτερο και στην ανάγνωση. Η ζωή συνεχίζεται ή για να το πούµε µε τα λόγια του Κινέζου φιλοσόφου Λάο Τσε: «Αυτό που η κάµπια ονοµάζει τέλος του κόσµου, η ζωή το λέει πεταλούδα». Εις το επανιδείν!