iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Συνελήφθη ιερέας
που προέτρεπε να
μην φοράμε μάσκα


Η πρώτη σύλληψη για αναρτήσεις σχετικά με την μη λήψη μέτρων για την διασπορά του κορονοϊού μέσω αναρτήσεων έγινε στην Κάλυμνο!
Οι αστυνομικές αρχές του νησιού προχώρησαν στην επ΄αυτοφώρο σύλληψή ιερέα, μετά από καταγγελία πολίτη, που ανέφερε πως ο ιερέας μέσω του λογαριασμού που διατηρεί  στο Facebook ζητούσε από τους πολίτες να μην φοράνε μάσκες για τον κορονοϊό.
 
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του ανέφερε, «ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΈΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑΣ ΜΑΣ !!! ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΌΚΟ. Η ΜΗΤΈΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΜΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ. Σε αγαπάμε Παναγία μου, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά !!! ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΑ»!!!

Η καταγγελία έγινε το πρωί της Παρασκευής στο αστυνομικό τμήμα του νησιού με τον ιδιώτη να αρνείται να καταθέσει μήνυση και να υποστηρίζει πως το κατήγγειλε, «διότι φοβάται για την εξάπλωση του κορονοϊού και θα ενημερώσει σχετικά και την πολιτική προστασίας για την  ανάρτηση». Λίγες ώρες αργότερα ο ιερέας εντοπίστηκε και συνελήφθη.