iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Τα Κέντρα Υγείας
ξανά στη ''μάχη''
με τον ιό;


Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται μέσα στον Αύγουστο.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου υγείας αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής, φοβούνται ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα δεδομένου ότι θα επιστρέψουν στα αστικά κέντρα και οι τελευταίοι παραθεριστές από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο προετοιμασίας του συστήματος υγείας για πιθανή νοσηλεία πολλών περιστατικών από κορονοϊό, σκοπεύει από τον Σεπτέμβριο να θέσει σε 24ωρη λειτουργία πολλά Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα.

Στόχος να μεταβαίνουν πρώτα εκεί οι πολίτες με ύποπτα συμπτώματα και να μην υπάρχει συμφόρηση στα νοσοκομεία. Με τον τρόπο αυτό βέβαια θα αποφεύγεται και μία πιθανή διασπορά του ιού μέσα στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ήδη, άλλωστε έχουν καταγραφεί κρούσματα σε υγειονομικούς και έχει σημάνει συναγερμός.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr τονίζουν ότι σε 24ωρη λειτουργία θα τεθούν Κέντρα Υγείας που βρίσκονται στο κέντρο μεγάλων περιοχών με πολλούς κατοίκους, αλλά και σε νησιά, όπου όμως αυτό είναι εφικτό με βάση το διαθέσιμο προσωπικό. Ήδη πάντως λειτουργούν σε 24ωρη βάση κοντά στα 6 Κέντρα Υγείας που είχαν ενεργοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας για τον covid-19.