iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Έγινε φοιτητής με
βαθμό 3 στο
Μαθηματικό Σάμου!


Ιστορικά χαμηλά στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές που έκαναν «βουτιά» εκατοντάδων μορίων και τις «καθηγητικές» σχολές, όπως το Μαθηματικό Σάμου, που ανοίγει τις ''πύλες'' του με βαθμολογία κοντά στο 3, (με 3125 μόρια) είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των βάσεων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Στις φετινές βάσεις υπάρχει και μια σχολή όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισαχθούν γράφοντας κάτω από μονάδα! Πρόκειται για το τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου «Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» στο Καρπενήσι με βάση εισαγωγής τα 625 μόρια. Κάτι που σημαίνει ότι ο υποψήφιος απλώς... έγραψε το όνομά του και έδωσε λευκή κόλλα.

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ιδρύθηκε με το Ν.4589 ΦΕΚ 13Α/29-1-2019 και εντάχθηκε στη Σχολή Επιστημών των Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Τμήμα λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και έχει έδρα το Καρπενήσι. Στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που λειτούργησε στο Καρπενήσι από το 1983 έως το 2019, όταν καταργήθηκε με τον παραπάνω νόμο