iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Τι θα συμβεί αν
παιδί έχει συμπτώματα
μέσα στην τάξη


Αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί εάν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο έδωσε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σε κάθε σχολείο θα υπάρχει υπεύθυνος διαχείρισης Covid-19, ο οποίος θα διαχειρίζεται οτιδήποτε σχετίζεται με τον κορωνοϊό μέσα στο σχολείο. Ο υπεύθυνος Covid-19 θα εκπαιδεύει το προσωπικό για την αναγνώριση ύποπτων κρουσμάτων και θα ενημερώνει τους γονείς. Παράλληλα, θα τηρεί αρχείο απουσιών που σχετίζονται με κρούσμα.

Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος μαθητή, θα απομονώνεται αμέσως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και καλά αεριζόμενο, μέχρι να έρθει η οικογένειά του να τον παραλάβει. Στη συνέχεια, ο μαθητής θα επισκέπτεται τον ιατρό του και θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος. Μέχρι να βγουν τα αποτέλεσμα, ο μαθητής θα παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι, ενώ το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση εκπαιδευτικού ή εργαζομένου στη σχολική μονάδα.
Αν το τεστ σε παιδί ή εκπαιδευτικό είναι αρνητικό, τότε μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο εντός 24 ωρών. Εάν, βέβαια, βγει θετικό, τότε ο γονιός οφείλει να ενημερώσει τον υπεύθυνο Covid-19 του σχολείου, όπως και τους υπεύθυνους όλων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Τότε, εκείνος επικοινωνεί με τις αρμόδιες αρχές.