iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Και νέα
ιστοσελίδα στην
ανατολική Αττική...


Και νέα ιστοσελίδα στην ανατολική Αττική! 

Αυξάνεται και πληθύνεται ο χώρος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ στην περιοχή σε ''νεκρή'' περίοδο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023...

Από τη μία είναι καλή η πολυφωνία, ο πλουραλισμός και οι επιλογές. Από την άλλη εγείρονται σοβαρά ερωτήματα - από μερίδα της κοινωνίας για το τι (αν) ''κρύβεται'' πίσω από την ''κουρτίνα''.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να είμαστε με την πρώτη πλευρά και να ευχηθούμε τα καλύτερα. Άλλωστε ο πολίτης, ο αναγνώστης είναι ελεύθερος να επιλέξει από πού θα ενημερώνεται. Και η Ελληνική Δημοκρατία, δεν θέτει απολύτως κανέναν φραγμό στον οποιονδήποτε να ''κατασκευάζει'' μια ιστοσελίδα και να γράφει ό,τι θέλει. Κυριολεκτικά. 

Το επάγγελμα του ''ηλεκτρονικού'' δημοσιογράφου στις μέρες μας είναι το πιο διαδεδομένο. Κάτι σαν ''μόδα''. Τα έχουμε ξαναπεί για να γίνεις γιατρός και να χειρουργείς ή να εξετάζεις χρειάζεται πτυχίο. Για να γίνεις δικηγόρος και να υπερασπίζεσαι στο δικαστήριο ή να συντάσσεις δικόγραφα επίσης χρειάζεται πτυχίο. Για να γίνεις πολιτικός μηχανικός και να χτίζεις πολυκατοικίες το ίδιο. Ακόμη και ηθοποιός για να γίνεις χρειάζονται σπουδές και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένοι ''ηλεκτρονικοί'' ρεπόρτερ δεν είναι καλοί σε αυτό που κάνουν.

Όμως το έχει σοφά ο Γιάννης Τσαρούχης από το 1968. ''Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις''.