iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 15 Μαΐου 2024

Έχει αντιληφθεί
κανείς ότι η
Καρδίτσα διαλύθηκε;


Κι αν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας ο Ιανός ήταν πρωτοβρόχι, η Κεφαλλονιά, η Ιθάκη αλλά κυρίως η Καρδίτσα διαλύθηκαν...

Στον κόσμο μας - μετράμε τους νεκρούς από τον κορωνοιό και τα κρούσματα στα νοσοκομεία (περαστικά στους ανθρώπους) αλλά μια ολόκληρη πόλη νέκρωσε.

Εκτός από την καταστροφή στις αγροτικές περιοχές του νομού γέμισε λάσπη όλο το κέντρο της πόλης. Έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς ο οικονομικός ιστός της πόλης (εμπορικά καταστήματα, εστίαση, ιατρεία, κομμωτήρια,κλπ κλπ) και οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Ο καθηγητής Λέκκας επισημαίνει την ανάγκη η Καρδίτσα να μπει άμεσα σε σχέδιο ανάπτυξης και δεν αναφέρεται μόνο στις καλλιέργειες και στην τεράστια οικονομική καταστροφή των αγροτών αλλά στο σύνολο του νομού. Ευτυχώς για εκείνους, αν δοθούν άμεσα (σοβαρές) αποζημιώσεις για τη χαμένη σοδειά του χρόνου με το καλό θα μπορέσουν να ανακάμψουν, η εύφορη γη της Θεσσαλίας θα κάνει τη δουλειά της. Με την κτηνοτροφία δυστυχώς τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας της πόλης ωστόσο, μετά την πανδημία που τον τσάκισε δεν έρει θα έχει εργασία σε ένα χρόνο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα επιχορηγήσεων με ευνοϊκούς όρους και ένα πλάνο ανάκαμψης. Οι αποζημιώσεις που ακούστηκαν δεν καλύπτουν ούτε τα τρέχοντα έξοδα ενός μήνα. Υπάρχει τεράστια ανάγκη στην πόλη για ανθρωπιστική βοήθεια, πόσο μάλλον για στήριξη των επαγγελματιών.