iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Αρχίζει στις 15
Οκτωβρίου η διάθεση
του πετρελαίου θέρμανσης


Αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο παρά την προσιτή τιμή του οι πρατηριούχοι δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι τα νοικοκυριά θα ξεκινήσουν να γεμίζουν και πάλι τις δεξαμενές τους κοντά στα Χριστούγεννα.

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί από εκεί που έκλεισε και τον περασμένο Μάιο, δηλαδή κοντά στα 80 με 85 λεπτά», λέει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια καλή τιμή εκκίνησης. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο οι πρατηριούχοι «ελπίζουν σε έναν καλό χειμώνα, εάν και η πλειονότητα των καταναλωτών έχει ήδη προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης».
«Αρκετός κόσμος εκμεταλλεύτηκε τον έναν μήνα παράταση (μέχρι 31 Μαίου) που έδωσε το υπ. Οικονομικών στον χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης και γέμισε τότε τις δεξαμενές του. Έβαλαν πετρέλαιο ακόμα και καταναλωτές που είχαν να βάλουν 10 χρόνια», συνέχισε ο κ. Κιούσης υπογραμμίζοντας ότι το επίδομα θέρμανσης ύψους 84 εκατ. για ευάλωτα νοικοκυριά έως το τέλος Δεκεμβρίου που αναμένεται να χορηγήσει η κυβέρνηση θα τονώσει την αγορά.