iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Ραφήνα Γιατί
''άστραψε και βρόντηξε''
ο Παύλος Μπατάλης


Αντιδράσεις προκάλεσε το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr για τους φοίνικες στα πεζοδρόμια της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη διαδρομή Κόκκινο και Μπλε Λιμανάκι.

Αρχικά η αιχμηρή απορία της αντιδημάρχου Δήμητρας Τσεβά η οποία ρωτούσε μέσω του fb ''τι νόημα έχουν αυτά τα δέντρα'' και αργότερα το αυστηρό τηλεφώνημα του αντιδημάρχου Παύλου Μπατάλη, ο οποίος ήθελε να μας δώσει επειγόντως διευκρινίσεις.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας συναντηθήκαμε τον κ. Μπατάλη, ο οποίος μας επισήμανε ευθύς εξαρχής ότι τάχθηκε υπέρ της πολιτικής πρασίνου που ακολούθησε ο τέως δήμαρχος Ανδρέας Κεχαγιόγλου. Ο κ. Μπατάλης που σημειωτέον δεν είχε και δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Κεχαγιόγλου γι αυτό και συγκρούστηκε μαζί του στο παρελθόν, υπερασπίστηκε σθεναρά την ιδέα του τέως δημάρχου να φυτευτούν φοίνικες στο πεζοδρόμιο της Εθνικής Αντιστάσεως, το οποίο στηλιτεύσαμε δημοσιογραφικά.

Ο κ. Μπατάλης μάλιστα μας εξήγησε ότι οι φοίνικες συνάδουν με παραθαλάσσιες πόλεις και ομορφαίνουν το τοπίο, όπως για παράδειγμα στη Φλόριδα των ΗΠΑ, ενώ μας υπενθύμισε ότι επί της προεδρίας του στον ΔΟΠΑΠ φυτεύτηκαν με χορηγία στο Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής - Κολυμβητήριο οι πανέμορφοι φοίνικες.

Ωστόσο παρ ότι οι φοίνικες στο Κολυμβητήριο όντως συνεισφέρουν στην αισθητική του χώρου, θα μας επιτρέψει ο κ. Μπατάλης (του το είπαμε και κατ ιδίαν στο ''ντιμπέιτ'') να διατηρήσουμε τις ζωηρές αντιρρήσεις μας για τους επικίνδυνους από κάθε άποψη φοίνικες στο Μπλε και Κόκκινο Λιμανάκι. Ο λόγος προφανής. Δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και οι πολίτες περπατούν στο οδόστρωμα με κίνδυνο να παρασυρθούν από αυτοκίνητα κυρίως το βράδυ.

Η προτασή μας - παρά το ότι η υπηρεσία πρασίνου και μπράβο της μετά τα δημοσιεύματα κούρεψε τα μυτερά φυλλώματα - είναι η Δημοτική Αρχή να πάρει τη γενναία απόφαση να κόψει τους φοίνικες και να αποδώσει τα πεζοδρόμια στους πολίτες. Θα είναι μια ουσιαστική κίνηση που θα γράψει ιστορία και θα αποκαταστήσει μια επιπολαιότητα.