iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Επιμένει στην αναστολή
των Χρυσαυγιτών
η Εισαγγελέας


Παρόντος του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος μετέβη στο Εφετείο, ξεκίνησε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται στον απόηχο της χθεσινής παρέμβασης της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη αναφορικά με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου για το ζήτημα των αναστολών στις ποινές όσων έχουν καταδικασθεί για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε το λόγο στο δικαστήριο και επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κόλλημα να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. Ανέπτυξε, δε, τους ισχυρισμούς της με σειρά επιχειρημάτων και επιτέθηκε κατά συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

Τον λόγο στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος υποστήριξε ότι «παράγοντας της κυβέρνησης Σαμαρά συνομιλούσε με άνθρωπο που είχε επαφή με τον Ρουπακιά» και ζήτησε να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση μαζί του. «Δηλώνω αθώος» είπε, «έχω καταδικάσει τη δολοφονία Φύσσα». «Προκαλεί ερωτηματικά τι έλεγαν αυτοί άνθρωποι, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο» προσέθεσε.