iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Δημιουργική
πόλη'' Νέα ιστοσελίδα
ή νέος συνδυασμός;


Εδώ και πέντε ημέρες έχει δημιουργηθεί στο fb μια νέα ιστοσελίδα με τίτλο ''Δημιουργική πόλη - Συμμαχία πολιτών για ποιότητα ζωής σε Ραφήνα και Πικέρμι'' και φωτογραφία - σήμα το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Αντιγράφουμε από το αρχικό σημείωμα της ομάδας.
''Οι πολίτες και φίλοι της Ραφήνας και του Πικερμίου που συμμετέχουμε στη "Δημιουργική πόλη" Συμμαχία Πολιτών για Ποιότητα Ζωής σε Ραφήνα-Πικέρμι, είμαστε μια μεγάλη και ανεξάρτητη κοινωνία πολιτών με διαφορετικές πολιτικές απόψεις και διαφορετική διαδρομή στα κοινά, που όμως μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για τον Δήμο μας μέσα από το οποίο να αναδειχθούν οι αξίες των Πόλεων μας και η Ποιότητα Ζωής μας.
Πιστεύουμε - και χωρίς να παραγνωρίζουμε την προσφορά όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών - ότι με τη συμμετοχή και δράση των πολιτών για την βελτίωση της Ποιότητας Ζωής, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό σε Ραφήνα και Πικέρμι θα καταφέρουμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να έχουμε ένα Δήμο περισσότερο λειτουργικό, φιλικό, προσιτό, ανθρώπινο και κυρίως συμμετοχικό.
Με την FB σελίδα αυτή «Δημιουργική πόλη», θέλουμε να εκφράσουμε αυτές τις σκέψεις, τις απόψεις και τις προτάσεις για θέματα που αφορούν την ζωή μας και την καθημερινότητά μας στον Δήμο μας που τόσο αγαπάμε.
Επιδιώκουμε να δυναμώσουμε επίσης, ένα δίαυλο επικοινωνίας με όλους εσάς που δεν θέλετε να παραμείνετε απαθείς αλλά έχετε τη θέληση να παρέμβετε ενεργά και δημιουργικά. Με τα μηνύματα σας, να πάρετε θέση με εποικοδομητικές ιδέες, ώστε να βελτιώσουμε με δράσεις την καθημερινότητα μας και την Ποιότητα Ζωής μας.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε''.

Μια πρώτη δημοσιογραφική προσέγγιση είναι πως αυτό το μανιφέστο υπέχει θέση ιδρυτικής διακήρυξης ενός μελλοντικού συνδυασμού. Οι ''πρωτεργάτες'' - σύμφωνα με πληροφορίες μας - είναι πολίτες που έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με τα τοπικά ΜΜΕ και την επικοινωνία, ενώ η μεγάλη έκπληξη (αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες μας) ''ηγετικό'' ρόλο φαίνεται να έχει γνωστός αυτοδιοικητικός, ο οποίος έχει θητεύσει και σε θέση προέδρου σε μεγάλο οργανισμό.

Κλείνοντας θα υπογραμμίσουμε και θα κρατήσουμε για το μέλλον το σημείο ''εσείς που δεν θέλετε να μείνετε απαθείς''. 

Αν πάντως ''έπεφταν στοιχήματα'' θα ποντάραμε ότι ''γεννιέται'' ένας νέος συνδυασμός εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2023.