iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Η ανάλυση του
''Αμερικανού'' Γρηγόρη
Τσίρου για τις εκλογές


Αν κάποιος στην Ραφήνα ξέρει ''από πρώτο χέρι'' τις Αμερικανικές εκλογές και μπορεί να εκφράσει μια αξιόπιστη εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης, δεν είναι άλλος από τον Γρηγόρη Τσίρο, ο οποίος έζησε επί χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επειδή από το τηλέφωνο καμιά φορά μπορεί να ''αλλοιωθεί'' το νόημα της συνομιλίας προτιμήσαμε να περάσουμε από το συνεργείο αυτοκινήτων του κ. Τσίρου να τον διακόψουμε για λίγα λεπτά από την εργασία του και να ζητήσουμε την αποψή του.

Ευγενικά και με χαμόγελο ο κ. Τσίρος (και τον ευχαριστούμε) μας είπε κατ αρχάς ότι έως αυτή την ώρα (λίγο πριν το μεσημέρι) το αποτέλεσμα δείχνει να είναι αμφίρροπο, καθώς απομένουν καθοριστικές Πολιτείες στην τελική καταμέτρηση των ψήφων που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Υπάρχει η πολιτισμένη - πιο ''Ευρωπαική'' ας την πούμε - Αμερική εξηγεί ο κ. Τσίρος, αλλά υπάρχει και η βαθιά Αμερική ''η άγρια Δύση''. Σας το λέω επειδή έχω ψηφίσει στο παρελθόν, αλλά και επειδή έχω εμπειρία εκ των έσω και με τις υποψηφιότητες των Ελληνοαμερικανών Μάικλ Δουκάκη και Πολ Τσόγκα.

Πάντως - εκτιμώ - ότι για να κάνει αυτή τη βαριά δήλωση ο Τραμπ το πρωί πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, αυτό προφανώς σημαίνει ότι έχει πληροφόρηση πως υπολείπεται το Τζο Μπάιντεν. Αφήστε που δεν μπορεί να γίνει στην πράξη.

Λίγο υπομονή και θα δούμε αν ο Τραμπ παραμείνει στο Οβάλ Γραφείο ή θα τον διαδεχτεί ο Μπάιντεν...