iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Κατά χιλιάδες
εγκαταλείπουν άρον
άρον την Αθήνα


Η αρχική σκέψη του πρωθυπουργού ήταν η γενική καραντίνα να ξεκινούσε από τα ξημερώματα της Παρασκευής και όχι του Σαββάτου. Και αυτό για να αποφευχθεί μαζική έξοδος προς την περιφέρεια.

Όπερ και εγένετο, καθώς από το μεσημέρι παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα διόδια, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο. Όσοι έχουν τη δυνατότητα δεν εργάζονται, ή μπορούν να πάρουν άδεια ή να να εργαστούν εκ του μακρόθεν φεύγουν από την Αθήνα προκειμένου να αποφύγουν τον εγκλωβισμό στην τσιμεντούπολη από τη στιγμή που έχουν πατρικό, εξοχικό ή μπορούν να φιλοξενηθούν σε συγγενείς στο χωριό.

Η απόφαση για το Σάββατο ελήφθη για να δοθεί ψυχολογικός αέρας στους πολίτες ''να χωνέψουν'' το δεύτερο λοκ ντάουν σε λίγους μήνες, αλλά τελικά ίσως αυτή η σκέψη δεν αποδειχθεί σωστή καθώς - δεν είναι είναι δυνατ΄πον να μη συμβεί - ασυμπτωματικοί φορείς μεταφέρουν τον ιό στην επαρχία.

Φυσικά μετακίνηση πληθυσμού αναμένεται και προς τα Μεσόγεια - και τα άλλα εξοχικά προάστια - όπως είχε συμβεί στην καραντίνα της άνοιξης.

ΦΩΤΟ αρχείου