iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Οι Μυστικές Υπηρεσίες
ενισχύουν τη φρουρά
του Τζο Μπάιντεν


Την ώρα που η μάχη για τις αμερικανικές εκλογές κορυφώνεται και ο Τζο Μπάιντεν βλέπει τη γραμμή του τερματισμού και αναζητεί τα λόγια για την επινίκια ομιλία του, ετοιμασίες κάνουν και οι Μυστικές Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Washington Post, η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του προέδρου και του Λευκού Οίκου στέλνει έξτρα πράκτορες στο Ντέλαγουερ για την ασφάλεια του Μπάιντεν -προεξοφλώντας πιθανώς την επικράτησή του, καθώς έχει περάσει μπροστά στην Τζόρτζια. Ο Μπάιντεν θα παραμείνει για τουλάχιστον άλλη μια μέρα στο Ουίλμινγκτον, απ’ όπου πιθανώς να εκφωνήσει σήμερα έναν σημαντικό λόγο, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη δύο πηγές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη η Secret Service έχει αναπτύξει δεκάδες πράκτορες στο συνεδριακό κέντρο Chase Center, όπου έχει στρατοπεδεύσει ο Μπάιντεν και το εκλογικό του επιτελείο. Οι πρόσθετοι πράκτορες θα φθάσουν σήμερα. Μολαταύτα, ο αριθμός των πρακτόρων στο Ουίλμινγκτον δεν αντιστοιχεί ακόμη σ’ εκείνον που διατίθεται για έναν εκλεγέντα πρόεδρο, ενώ εκπρόσωπος της υπηρεσίας αρνήθηκε να αποκαλύψει δημοσίως τα μέτρα ασφάλειας.