iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Σενάρια για παράταση
της καραντίνας έως
τις 6 Δεκεμβρίου


Λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί παράταση της πανεθνικής καραντίνας για ακόμη μία εβδομάδα, δηλαδή έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Αγίου Νικολάου.

Οι μολύνσεις παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως υποστηρίζουν και σε συνδυασμό με τους καθημερινά δεκάδες θανάτους και την σχεδόν πληρότητα στα κρεβάτια κορωνοιού, είναι πολύ δύσκολο να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Παράταση μιας εβδομάδας θα δώσει κι άλλο χρόνο στην υποχώρηση της μεταδοτικότητας, όπως εκτιμούν, ενώ υπάρχει στον ορίζοντα και η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα στα Εξάρχεια, όπου εγκυμονεί κινδύνους διαδηλώσεων με εστίες υπερμετάδοσης. Συνεπώς με την καραντίνα ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εξαλειφθεί. 

Αν όμως η ''απελευθέρωση'' έρθει αργότερα θα μικρύνει και το φάσμα της αγοράς και θα συμπιεστεί κι άλλο η ήδη τραγική εικόνα της οικονομίας.

Υπάρχει πιθανότητα παράτασης στο lockdown ανέφερε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής την άλλη βδομάδα θα μπορεί να ειπωθεί αν μπορούμε να βγούμε μετά τις 30/11 και πως το άνοιγμα θα γίνει όπως και την προηγούμενη φορά.

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως είναι λογική σκέψη να συνεχιστεί το lockdown ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη καθώς όπως εξήγησε το 32% θετικότητας του ιού στην Θεσσαλονίκη δείχνει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.