iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Συνεχίζεται το αλαλούμ
με τα μέτρα Δηλώσεις
''γρίφος'' υπουργού


Για το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως εξήγησε, το ποια καταστήματα θα ανοίξουν την 1η Δεκεμβρίου είναι κάτι που θα εξαρτηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ υπενθύμισε πως και τον Μάιο, πέντε μέρες πριν ανοίξουν τα μαγαζιά, ανακοινώθηκαν οι κλάδοι που θα επαναλειτουργούσαν.

Για το αν το άνοιγμα κάποιων επιχειρήσεων θα είναι ένα οριζόντιο μέτρο ή αν θα γίνει άρση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, εξήγησε ότι θα ληφθεί υπόψη ο επιδημιολογικός χάρτης ανά περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, υπάρχει σχέδιο χρηματοδότησης για θερμαντικά σώματα στην εστίαση, ώστε να μπορούν να ανοίξουν και τον χειμώνα σε εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα, τέτοιου είδους αγορές θερμαντικών σωμάτων, ακόμα και αν έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο, από την αρχή της πανδημίας, θα καλύπτονται από πρόγραμμα επιδότησης. «Θέλουμε να λειτουργήσει ο εξωτερικός χώρος και ο εσωτερικός σε επίπεδο ημί-υπαιθρίου» εξήγησε.

Το δημοσιογραφικό ερώτημα είναι αν μαζί με το λιαωεμπόριο - αν ισχύσουν αυτά που λέει ο υπουργός - θα αρθεί και η γενική καραντίνα. Ή άλλως οι πολίτες θα στέλνουν μήνυμα για να πάνε να αγοράσουν κάτι όπως τώρα με το σούπερ μάρκετ...