iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Συνελήφθη στην Κω
ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου
για διακίνηση μεταναστών


Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν να εξαρθρώνουν εγκληματική οργάνωσης, η οποία διακινούσε παράνομα μετανάστες στα Δωδεκάνησα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής κλιμάκιο του Λιμενικού από τον Πειραιά  σε συνεργασία με στελέχη του Λιμεναρχείου της Κω, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κω, της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων και σε συνεργασία με την Β ΄Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου ήτοι το Τμήμα Ασφάλειας Κω και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποίησαν νομότυπη κατ' οίκον έρευνα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, όπου εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ακολούθησε η σύλληψη της 67χρονης ιδιοκτήτριας της ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ στο πλαίσιο αξιοποίησης περαιτέρω πληροφοριών, το επόμενο βράδυ 16-11-2020, συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται ότι επρόκειτο να προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα τους παραπάνω αλλοδαπούς και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους προς την ενδοχώρα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο ρόλος του προαναφερόμενου αλλοδαπού στην εγκληματική οργάνωση είναι να προμηθεύει με πλαστά έγγραφα τους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Κω, ώστε εν συνεχεία να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Επιπροσθέτως, πρώτες πρωινές ώρες την 16-11-2020, συνελήφθησαν δύο επιπλέον αλλοδαποί ηλικίας 28 και 36 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος 27χρονος αλλοδαπός.