iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Ο κύβος ερρίφθη
Σίγουρα άλλη μια
εβδομάδα καραντίνα


Τα κρούσματα του κορωνοιού έσπασαν το ''φράγμα'' των 3000, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ πλησιάζουν τους 500 και κάθε μέρα οι άνθρωποι πεθαίνουν 50-50 ή 60-60 στην Ελλάδα.

Η πανεθνική καραντίνα μέχρι στιγμής μετά από δέκα ημέρες δεν δείχνει να αποδίδει και η επιτροπή λοιμωξιολόγων ''κρούει τον κώδωνα του κινδύνου'' στην κυβέρνηση. Ήδη οι επιστήμονες έχουν αφήσει να εννοηθεί σε δημόσιες δηλώσεις τους ότι ''με ένα θαύμα'' θα βγαίναμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου. Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εισηγηθούν παράταση μίας εβδομάδας, δηλαδή ως τις 8 Δεκεμβρίου, όπως έχει γράψει εδώ και μία εβδομάδα η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr. Σημειώστε ότι 6 Δεκεμβρίου είναι η μεγάλη γιορτή του Αγίου Νικολάου (συγχρωτισμός σε σπίτια) και η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα (πορείες και διαδηλώσεις). Και τα δύο θέλει να τα αποφύγει η κυβέρνηση...

Εκτός κι αν γίνει το ''θαύμα'', πράγμα στην επιστήμη αδύνατον, όπως σχολιάζουν γιατροί τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

Συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες ανακοίνωση για παράταση της καραντίνας είτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αν και δεν θα ήθελε να ''χρεωθεί'' ξανά με ένα ''βαρύ'' ψυχολογικό διάγγελμα, είτε το πιθανότερο από τον Νίκο Χαρδαλιά.