iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Αττική καιρός Πρεμιέρα
χειμώνα με βροχές
κρύο και 8 μποφόρ


Επιδείνωση του καιρού στα νότια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές στα ανατολικά και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Βροχές στην Αττική, με βοριάδες 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.