iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ειδικό τραίνο θα μεταφέρει
ασθενείς από τη
Θεσσαλονίκη στην Αθήνα


Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πολιορκεί την Βόρεια Ελλάδα και παρά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα τα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη νέα σύσκεψη με την συμμετοχή του Βασίλη Κικίλια, του Σωτήρη Τσιόδρα, και του Νίκου Χαρδαλιά με νέα μέτρα να βρίσκονται στο τραπέζι. Έτσι, σύμφωνα με πηγές, εξετάζεται ακόμα και το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων σε μια προσπάθεια να σφραγιστεί η Βόρεια Ελλάδα και να περιοριστεί η διασπορά του ιού από τις μετακινήσεις. Επίσης, υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.

Μελετάται ακόμη και η διακομιδή ασθενών με τα τρένα της ΤΡΕΝΟΣΕ, που θα επιτρέψουν να γίνει διακομιδή περισσοτέρων ασθενών αντί των τριών που μπορεί να διακομιστούν με το αεροσκάφος C130. Μάλιστα, για το λόγο αυτό χθες έφθασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα αμαξοστοιχία με συγκεκριμένων προδιαγραφών βαγόνια τα οποία εξετάστηκαν από στελέχη του ΕΚΑΒ για το αν μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών και να υποστηρίξουν την ασφαλή διακομιδή τους. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, ιδίως στις ΜΕΘ, έχουν ενημερωθεί ότι θα γίνουν διακομιδές ασθενών προς νοσοκομεία της Αττικής και καλούνται να αξιολογήσουν ποιοι ασθενείς πληρούν τα κριτήρια ώστε να δρομολογηθούν οι διακομιδές, πχ το βασικό κριτήριο της σταθερής αιμοδυναμικής κατάστασης.

ΦΩΤΟ αρχείου