iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Τεστ στους μαθητές
γυμνασίου και λυκείου
πριν ανοίξουν τα σχολεία


Σε δύσκολο «γρίφο», αναμένεται να εξελιχθεί ξανά το άνοιγμα των σχολείων για την κυβέρνηση, καθώς αυτή τη στιγμή, με τα επιδημιολογικά δεδομένα, που υπάρχουν η απόφαση για την επαναλειτουργία τους στις 30 Νοεμβρίου δεν μοιάζει εφικτή και θα χρειαστεί παράταση χρόνου ως τις 7 Δεκεμβρίου.

Τόσο στο υπουργείο Παιδείας όσο και στο Υγείας, επικρατεί προβληματισμός, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικοί παράγοντες επιμένουν ότι τα σχολεία έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και θα είναι στο πρώτο κύμα των δραστηριοτήτων, που θα ανοίξουν. Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη εβδομάδα (κατά πάσα πιθανότητα το 4ημερο 23-27 του Νοεμβρίου), θα πραγματοποιηθούν τα «έξυπνα στοχευμένα τεστ» για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, όπως έχει προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα αποτελέσματα από τη διενέργειά τους, θα συνδράμουν, ώστε να παρθεί η τελική απόφαση για την ημερομηνία, κατά την οποία θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία. Για την ώρα πάντως,τουλάχιστον από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο και την επιλογή των μαθητών, οι οποίοι θα κάνουν τα τέστ. 

Σε κάθε περίπτωση το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολικών μονάδων αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα με επιπτώσεις τόσο στη μαθησιακή λειτουργία των μαθητών όσο και στην ψυχολογία τους. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζει να εξελίσσεται σε φιάσκο και να προχωρά με δυσκολίες σε πολλές περιοχές της χώρας, παρά τις προσπάθειες, που γίνονται για την αναβάθμιση του συστήματος και των υποδομών. Ταυτόχρονα χιλιάδες οικογένειες και κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές με δυσκολία μπορούν ν΄ ανταποκριθούν στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα ούτε και τις γνώσεις, ώστε να στηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους.