iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Αφανίζεται ο κλάδος
των ανθοπωλών
και ανθοπαραγωγών


Σε απόγνωση βρίσκονται οι ανθοπώλες και οι παραγωγοί λουλουδιών και άλλων φυτών, μιας και το νέο lockdown αποτελεί σκληρή δοκιμασία για την οικονομική τους επιβίωση.

Λουλούδια και φυτά από όλη τη χώρα που προορίζονταν για τα ανθοπωλεία και τους πάγκους των λαϊκών αγορών έχουν καταλήξει στα σκουπίδια.

Μόνο το ένα δέκατο της παραγωγής προωθείται για αγορά μέσω e-shop με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να οδηγούνται στην καταστροφή. «Σταματάμε την παραγωγή και πετάμε τα λουλούδια στα σκουπίδια. Και είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε λίγους μήνες βιώνουμε οικονομική καταστροφή. Γιατί όχι μόνο έκλεισαν τα ανθοπωλεία, όπου τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν μπορούμε ούτε στις λαϊκές αγορές να πουλήσουμε, όπως μπορούσαμε στο πρώτο lockdown» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ανθοπαραγωγών Κεντρικής Ανθαγοράς Αθηνών Θάνος Κελμάγερ. 

Ήδη οι χωματερές γεμίζουν από τόνους τριαντάφυλλων, χρυσάνθεμων και άλλων λουλουδιών τα οποία προορίζονταν προς πώληση αυτό το διάστημα όπου έχουμε και μεγάλες ονομαστικές γιορτές, αλλά και εν όψει Χριστουγέννων.