iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Παραιτήθηκε ο Θέμης
Σοφός από αντιπρόεδρος
των δικηγόρων Αθηνών


Ο Θέμης Σοφός γνωστοποίησε στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ότι παραιτήθηκε από την θέση του αντιπρόεδρου του ΔΣΑ και παραμένει απλό μέλος του Δ.Σ., ενώ σε σκληρή δήλωσή του κάνει εκτενή αναφορά στο πάρτι στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του στον οποίο συμμετείχαν και δικηγόροι χωρίς την τήρηση των αναγκαίων προστατευτικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Η παραίτηση του κ. Σοφού έχει υποβληθεί εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά σήμερα γνωστοποιήθηκε στο ΔΣ του ΔΣΑ, συνοδευόμενη από εκτενή δήλωσή του, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «η εικόνα που δόθηκε την 20/11/2020 (σ.σ.: περασμένη Παρασκευή) με την συμπεριφορά των συναδέλφων στο γραφείο του προέδρου του Δ.Σ.Α. εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα».

Δεν παραλείπει οκ. Σοφός να επισημάνει ότι βλέπει «εκλεγμένο συνάδελφο να αναπαράγει βίντεο μιας ιδιωτικής στιγμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ικανοποιώντας έτσι τα ένστικτα ανθρωποφαγίας ή και προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, σε προφανή σύμπλευση με δημοσιογράφους – βουλευτές και κομματικές παρατάξεις » και προσθέτει:

«Διερωτώμαι επίσης, εάν ο συνάδελφος δεχθεί την εντολή από κάποιον πολίτη που υπέστη ζημία από τη δημοσιοποίηση κάποιου βίντεο, θα του απαντήσει ότι δεν μπορεί να τον αναλάβει καθώς δεν πιστεύει πως είναι άξιος προστασίας του νόμου;».