iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου
ανοίγουν ξανά
σχολεία και εστίαση


Παραδίνεται σήμερα η τελική εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής στον πρωθυπουργό για το άνοιγμα σχολείων και εστίασης, αλλά και μερικής άρσης της πανεθνικής καραντίνας.

Είναι οριστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα παραμείνουν κλειστά σχολεία και εστίαση έως και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου και αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Για τα σχολεία εκτιμάται ότι δεν υπήρχε λόγος να ανοίξουν για 8-9 ημέρες αφού πλησιάζουν οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές συν το γεγονός ότι θα γινόταν πάλι συνωστισμός μετακινήσεων από τους γονείς, ενώ για την εστίαση εκτός του κινδύνου το δεδομένο που οδήγησε στο ''λουκέτο'' είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των καταστηματαρχών δεν θα άνοιγε ούτως ή άλλως υπό την απειλή να ξανακλείσει μετά από λίγες ημέρες.

Έτσι η καραντίνα παρατείνεται άλλη μία εβδομάδα έως τις 14 Δεκεμβρίου όπου αναμένεται να ξαναλειτουργήσουν τα καταστήματα λιανεμπορίου με αυστηρά μέτρα.

Όσο για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα θα δοθούν ''ειδικές οδηγίες'' μετακίνησης και ορίου ατόμων στα σπίτια από την κυβέρνηση.