iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Αττική Κακοκαιρία
εξπρές με
καταιγίδες


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις αναμένονται σήμερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Από το πρωί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, όπου βαθμιαία θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η κίνηση του ψυχρού μετώπου και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης που αυτό θα προκαλέσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρουσιάζεται στην παρακάτω ομάδα χαρτών βροχής.
Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου, θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική.

Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θ