iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Τι συμβαίνει στους
οικίσκους πυροπλήκτων
στο Ζούμπερι;


Τι συμβαίνει στους οικίσκους φιλοξενίας πυροπλήκτων στο Ζούμπερι σήμερα Δεκέμβριο του 2020, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τον πύρινο όλεθρο στο Μάτι Μαραθώνα, το Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας και το Νέο Βουτζά τον Ιούλιο του 2018?

Το δημοσιογραφικό ερώτημα είναι πεντακάθαρο και πολύ απλό. Πιο απλό δεν γίνεται, ακριβώς γιατί δεν υπονοεί κάτι ύποπτο ή περίεργο. Απευθύνεται αποκλειστικά στο Ελληνικό Κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες του, που χειρίστηκαν και εποπτεύουν αυτή την τραγική κοινωνική υπόθεση.

Αν υπάρχουν κάποια στοιχεία και αν πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα - έτσι για την στατιστική ή και για τη διαφάνεια αν θέλετε - ίσως αυτά να αφορούσαν τον αριθμό των ανθρώπων - ατομικά, ζευγάρια ή οικογένειες - που διαβιούν ακόμη στους οικίσκους. Πόσοι είναι οι πυρόπληκτοι που εγκατέλειψαν τους οικίσκους και πλέον κατοικούν σε σπίτι, αλλά και ακόμη αν - επαναλαμβάνουμε και το επισημαίνουμε αν - υπάρχουν άτομα που δεν κατοικούν στη ''δομή'' φιλοξενίας τον χειμώνα αλλά μόνο το καλοκαίρι, ως ''εξοχική κατοικία''. 

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποια άλλη κατηγορία φιλοξενούμενων στον χώρο εποπτείας του Ελληνικού Στρατού, αλλά προφανώς και με τη γραφειοκρατική εμπλοκή των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου, καθώς και συναρμόδιων υπουργείων δημόσιων και υπηρεσιών.

Επαναλαμβάνουμε πόσοι πυρόπληκτοι κατοικούν ακόμη στα ΚΥΑ, πόσοι έφυγαν και αν υπάρχουν κάποιοι που δεν κατοικούν μόνιμα, αλλά διατηρούν τον οικίσκο.

Αν έχει κάποια σημασία να δοθούν αυτά τα στοιχεία ας τα δώσει το κράτος με τη μορφή Δελτίου Τύπου.