iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Επίθεση από Ν.Δ. και
ΣΥΡΙΖΑ κατά Βελόπουλου
για ''ψεκασμένη'' ομιλία


Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό μέτωπο κατά των «ψεκασμένων» θεωριών που εξέφρασε από την Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της ''Ελληνικής Λύσης'' Κυριάκος Βελόπουλος 

Ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε: «Λυπάμαι πάρα πολύ που το βήμα της Βουλής χρησιμοποιήθηκε για έκφραση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου για τον εμβολιασμό. Ας αφήσουμε την επιστημονική κοινότητα και τους αρμόδιους εξουσιοδοτημένους φορείς να δώσουν την κατεύθυνση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την επιλογή του. Όμως το βήμα της βουλής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για καλλιέργεια φόβου και ανασφάλειας».

Για ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση των αντιεμβολιαστικών θεωριών και της εκμετάλλευσης του φόβου των πολιτών για την πανδημία μίλησε και ο κ Νίκος Βούτσης. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιδράσουν δυναμικά και πειστικά στην ρητορική του φόβου ώστε η κοινωνία με την βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος, μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι» λέει ο Βελόπουλος

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης ο οποίος έβαλε ευθέως κατά των εμβολίων covid-19 και κατά των μελών της επιστημονικής επιτροπής. Ο κ. Βελόπουλος άφησε μάλιστα ευθύτατους υπαινιγμούς περί χρηματισμού των καθηγητών προκειμένου να φοβίζουν τους πολίτες.